Vlooienband en vlooiendruppels Chihuahua

Het hele jaar door kan jouw Chihuahua vlooien of teken oplopen. Erg vervelende beestjes die je liever wil voorkomen. Vooral van maart tot november zijn deze insecten erg actief. Jouw Chihuahua kan ook in de winter teken of vlooien oplopen, maar de kans is dan wel wat kleiner. Om vlooien en teken te voorkomen bij jouw Chihuahua, kun je een vlooienband kopen. De meeste vlooienbanden beschermen de Chihuahua ook tegen teken. Je kunt er ook voor kiezen om druppels tegen vlooien en teken in de nek van jouw Chihuahua aan te brengen. In dit blog leggen we uit wat de mogelijkheden zijn.

Chihuahua vlooienband

Een vlooienband doe je naast de halsband om de nek van de Chihuahua. Zo’n band zorgt er voor dat vlooien en teken wegblijven van jouw hondje. Wel heeft de vlooien- en tekenband een houdbaarheidsdatum. Meestal kun je de vlooienband zo’n 8 maanden gebruiken bij jouw Chihuahua.

Het nadeel van de vlooienband is dat mensen bij aanraking van de band hun handen moeten wassen. Er zitten stofjes in die niet heel goed voor jou zijn. Helemaal voor kinderen kan dit schadelijk zijn. Je kunt ook overwegen om voor druppels in de nek te gaan. Dan hoef je na inwerking er niet meer op te letten of je iets aanraakt.

Vlooienband Chihuahua kopen S of XS

Voor jouw Chihuahua moet je een klein vlooienbandje aanschaffen. Zoek naar S of XS formaten en lees de beschrijving of dit formaat past bij kleine honden. Na aanschaf dien je de bijsluiter goed te lezen.

De onderstaande vlooien- en tekenband is geschikt voor Chihuahua’s.

Vlooienband of vlooiendruppels kopen Chihuahua
Vlooien Chihuahua

Vlooiendruppels Chihuahua

Vlooien- en tekendruppels zorgen er voor dat jouw Chihuahua zo’n 5 weken beschermt is teken deze insecten. Het voordeel van deze vlooiendruppels is dat je na inwerking van de druppels in de nek de Chihuahua gewoon kan blijven aanraken. Van een vlooienband moet je namelijk afblijven of snel je handen wassen. De eerste paar uur dat de druppels gegeven zijn, moet je dus even wachten met het aanraken van de nek. Het makkelijkst is om dit voor het slapen aan te brengen. Was de hond even twee dagen niet en laat ze ook niet zwemmen. Dit kan de werking van de Chihuahua vlooienband verstoren. Heb je twee honden? Let dan op dat de honden niet elkaars nek aflikken na toediening. Na een paar uur kan dit wel weer.

Het nadeel van vlooiendruppels (ook wel pipets genoemd) is dat je die druppels elke 5 weken moet herhalen. In de winter kun je overwegen even te stoppen omdat de kans dan een stuk kleiner is. Daarnaast kan jouw Chihuahua een allergische reactie krijgen op vlooiendruppels of tekendruppels. Dit is een kwestie van uitproberen. Bij de meeste honden gaat dit goed.

Vlooiendruppels kopen Chihuahua

Bij vlooiendruppels moet je erop letten dat de dosering bedoeld is voor kleine honden, Chihuahua’s dus. Lees de beschrijving bij producten en na aanschaf de bijsluiter. Onderstaande druppels zijn geschikt voor Chihuahua’s.

Teek bij Chihuahua
Teek bij Chihuahua

Ondanks vlooienband of druppels toch vlooien of teken?

Het kan voorkomen dat er toch een teek aan de huid van jouw Chihuahua hangt, maar die zal door de werking van de vlooienband of vlooiendruppels er gauw weer afvallen. Sowieso kun je bij het signaleren van de teek het beste de teek er preventief uithalen. Dit kan simpel met een tekentangetje of epileer pincet. Zorg dat je alle 8 de pootjes meeneemt van de teek, want die kunnen voor problemen zorgen als die achterblijven in de huid van jouw Chihuahua.

In de meeste gevallen houden de vlooienbanden of vlooiendruppels de insecten weg van jouw Chihuahua. Afhankelijk natuurlijk van de houdbaarheidsdatum. Mocht het toch voorkomen dat jouw hond toch vlooien of teken heeft opgelopen, dan kun je het beste even je dierenarts raadplegen.

Vlooienbanden en vlooiendruppels bij Chihuahua pup

Let op! Puppy’s onder de 7 weken mag je nog geen vlooienband of tekenband omdoen. Ook mag je nog geen druppels geven. Wacht daar dus nog even mee.