Chihuahua jasjes, truitjes en bodywarmers

De meeste Chihuahua’s houden niet zo van kou en daarom kan Chihuahua kleding zoals een Chihuahua jasje, een Chihuahua bodywarmer of een Chihuahua truitje goed van pas komen. Vooral bij honden met een dunne (enkele) vacht kunnen hondenjasjes, hondenbodywarmers en hondentruitjes erg prettig zijn. Dit blog vertelt over de diverse mogelijkheden. Omdat het moeilijk is om een goede hondenjas, hondenbodywarmer of hondentrui te vinden die geschikt is voor een Chihuahua, geven wij tips waar je op kunt letten. Ook geven wij voorbeelden van producten met linkjes naar de betreffende website waarbij de maten voor een Chihuahua kloppen en de recensies erg hoog zijn.

Jij kent je hond het beste en kan inschatten of jouw Chihuahua een jasje, bodywarmer of trui nodig heeft onder een bepaalde temperatuur. Dit kan in de winter zijn, maar ook in de herfst of een koude lente- of zomerdag. Als je lekker gaat ravotten met je Chihuahua, dan zal een Chihuahua trui, Chihuahua bodywarmer of Chihuahua jas minder noodzakelijk zijn. Van spelen krijgen ze het namelijk vanzelf warm. Maar sommige Chihuahua’s zetten bij een beetje kou al geen poot buiten de deur. Dan is een hondentrui, een hondenjas of een bodywarmer voor hondjes natuurlijk een perfecte oplossing.

Chihuahua jasjes

Er is een groot aanbod van hondenjasjes op het internet te koop. Bij een Chihuahua is het belangrijk dat je een heel klein jasje koopt. Meestal heeft een Chihuahuajas de maat S of XS. Soms kun je zelfs kiezen tussen XXS of XXXS. Lees altijd goed de specificaties van een product. Zonde als je denkt een geschikt Chihuahua jasje te hebben gevonden die te groot blijkt te zijn.

Het voordeel van een hondenjasje voor je Chihuahua is dat deze vaak tegen regen en sneeuw kunnen. Bij een hondentruitje voor Chihuahua’s is het materiaal vaak van een stofje gemaakt dat water eerder opneemt dan afstoot. Maak dus een keuze uit een truitje of jasje offff…. koop ze allebei! Deze accessoires zijn altijd leuk en handig om in huis te hebben.

Bodywarmer Chihuahua

Een andere naam voor een Chihuahua jasje is ook wel een Chihuahua bodywarmer. Dit komt erg veel voor bij Chihuahua’s en Chihuahua bodywarmers zijn in allerlei kleuren en patronen te vinden. Heerlijk voor de wat koudere dagen waarbij het eventueel regent. Of zelfs sneeuwt!

Chihuahua truitjes

Houdt jouw Chihuahua niet zo van kou binnen, dan kun je overwegen een Chihuahua hondentruitje (of Chihuahua hoodie) te kopen. Schattig toch?

Als het verder droog is buiten, voldoet een Chihuahua trui ook erg goed buiten. Bij regen en sneeuw kun je beter een Chihuahua jasje of bodywarmer dat waterafstotend is gebruiken.

Welke maat Chihuahuakleding?

Op internet kan er XS of XXS bij een hondenjasje of hondentruitje staan, terwijl dit toch voor middelgrote honden bedoelt is. Chihuahua’s zijn kleine honden (het allerkleinste hondenras van de wereld zelfs), dus check bij een hondenjasje, hondenbodywarmer of hondentruitje voor welke lengte van een hond het product bedoeld is. Soms staat er ook bij voor hoeveel kilo gewicht het jasje bedoelt is.

Chihuahua’s hebben een gewicht tussen de 1,5 en 3 kilo en een lengte tussen de 15 en 25 centimeter. Wil je dus een hondentruitje, hondenjasje of bodywarmer kopen voor je Chihuaha kopen, dan dien je op die productspecificaties te letten. Het belangrijkste is om je hond even van te voren op te meten. Handig is om de ruglengte en de borstmaat op te meten. Deze twee gegevens staan namelijk vaak in de beschrijving van een product.