Chihuahua halsband

Je bent opzoek naar een Chihuahua halsband of naar informatie over halsbandjes voor Chihuahua’s. Waar moet je op letten?

De ene Chihuahua draagt een hondentuigje en de andere Chihuahua draagt een halsbandje. Als jouw Chihuahua niet te veel trekt, dan kun je prima een leuk halsbandje kopen. Indien jouw Chihuahua veel aan de riem trekt, vangt het nekje steeds de klappen op. In dit geval kan een tuigje een goede oplossing zijn. Maar trekken aan de riem kun je de hond natuurlijk ook gewoon afleren.

Chihuahua halsband
Chihuahua halsband

Waar let je op bij een Chihuahua halsbandje?

Een Chihuahua is ontzettend klein en daarom moet je ook een halsbandje kopen met de juiste maat. Op internet kun je speciale Chihuahua halsbandjes kopen. Dan weet je helemaal zeker dat je niet een halsband koopt voor een grotere nek. Een Chihuahua zal ongeveer de maat XXS halsband hebben.

Als je de halsband om doet bij de hond, moet je er twee vingers tussen kunnen houden. Anders zit de halsband te strak. Het is belangrijk dat je de halsband niet te los doet. Doe je dit wel, dan kan het zijn dat de Chihuahua uit de halsband schiet. Check regelmatig of er nog ruimte zit tussen de halsband en het Chihuahua nekje. Als de hond groter wordt of dikker, moet je de halsband namelijk ruimer zetten of een nieuwe kopen. Andersom geldt dit natuurlijk ook als de hond dunner wordt. Doe dan de halsband strakker.

Chihuahua halsband
Te grote halsband

Soorten Chihuahua halsbanden

Chihuahua halsbanden zijn er in diverse kleuren en materialen. Veel voorkomende materialen zijn:

  • Chihuahua halsband van leer
  • Chihuahua halsband van nylon

Je kunt halsbanden kopen met één kleur, maar ook Chihuahua halsbanden met verschillende kleuren en patronen. Er staan ontzettende leuke betaalbare Chihuahua halsbandjes op bol.com.

Prijs halsband Chihuahua

Wat kost een halsband voor Chihuahua’s? De prijs hangt af van het merk en van welk materiaal de halsband is gemaakt. Een leren riem is over het algemeen duurder dan een nylon halsbandje.

Leren halsbandjes zijn meestal tussen de 25 euro en 35 euro. Nylon halsbandjes kun je al vanaf ongeveer 8 euro vinden.

Zie hieronder voorbeelden van mooie betaalbare Chihuahua halsbandje:

Meer informatie over benodigdheden. We hebben meer blogs voor je klaar staan: