Chihuahua leeftijd

Er zit verschil in de gemiddelde leeftijd van diverse hondenrassen. Niet elke hond kan even oud worden. Zo wordt een Deense Dog bijvoorbeeld gemiddeld 7 jaar, terwijl een klein poedeltje wel een leeftijd van 14 jaar kan bereiken. Er zijn uiteraard uitzonderingen. Sommige honden worden véél ouder en helaas zijn er ook honden die vroeg overlijden.

Hoe oud kan een Chihuahua worden?

De gemiddelde leeftijd van een Chihuahua is 13 jaar. Je hebt het nooit volledig in de hand hoe oud jouw hondje wordt, maar je kan wel rekening houden met een goede gezondheid van de Chihuahua. Hoe gezonder de hond is, hoe groter de kans is dat de Chihuahua een mooie leeftijd bereikt.

Gezondheid Chihuahua

De gezondheid van een Chihuahua is erg belangrijk. Hoe houd je een Chihuahua gezond? Dat kun je onder andere doen door middel van de juiste voeding te geven. Er is zelfs speciaal Chihuahua voer te koop. Daarnaast is het heel belangrijk dat je de hond voldoende laat bewegen en voldoende liefde geeft. Een blije Chihuahua zal over het algemeen ouder worden dan een ongelukkige Chihuahua.

Gezondheid Chihuahua
Liefdevol baasje van Chihuahua

Verzorging Chihuahua

Verder is het belangrijk om de Chihuahua en zijn leefomgeving schoon te houden. De vacht en nagels moeten regelmatig geknipt worden en het is belangrijk om de mand of bench, de voerbak en de waterbak regelmatig te reinigen. Dit kan ook bedragen aan een hogere leeftijd van de Chihuahua. Je minimaliseert namelijk slechte bacteriën die het lichaam in kunnen komen. Graag vertellen we je meer in ons blog over de verzorging van een Chihuahua.

Knippen Chihuahua
Knippen Chihuahua

Vergeet als laatste niet de nodige inentingen, het ontwormen van de hond en het voorkomen van vlooien en teken. Ontwormen wordt gedaan door middel van een pil. Vlooien en teken kun je vermijden door een vlooienband bij de hond om te doen of anti vlooien/teken druppels in de nek te druppelen.