Chihuahua leeftijd

Je vraagt je af hoe oud een Chihuahua wordt. Er zit verschil in de gemiddelde leeftijd van diverse hondenrassen. Niet elke hond kan even oud worden. Zo wordt een Deense Dog bijvoorbeeld gemiddeld 7 jaar oud, terwijl een klein poedeltje wel een leeftijd van 14 jaar kan bereiken. Er zijn uiteraard uitzonderingen. Sommige honden worden véél ouder en helaas zijn er ook honden die vroeg overlijden. We vertellen je in dit blog hoe oud een Chihuahua kan worden en hoe jij de leeftijd positief kunt beinvloeden.

Hoe oud wordt een Chihuahua?

Er zijn Chihuahua’s die heel oud worden, maar ook Chihuahua’s die onder de gemiddelde leeftijd worden. Dit is van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde leeftijd van een Chihuahua is 13 jaar. Er zijn Chihuahua’s die wel 20 jaar worden, maar er zijn ook Chihuahua’s die maar een paar jaar oud worden. Je hebt nooit volledig in de hand hoe oud jouw Chihuahua wordt, maar je kan wel rekening houden met een goede gezondheid van het beestje. Hoe gezonder de hond is, hoe groter de kans is dat jouw Chihuahua een mooie leeftijd bereikt. Je kunt op een aantal manieren inspelen op de gezondheid van jouw Chihuahua.

Gezondheid en leeftijd Chihuahua

Wat is de relatie tussen gezondheid en de leeftijd van een Chihuahua? De gezondheid van een Chihuahua is erg belangrijk. Hoe houd je een Chihuahua gezond? Dat kun je onder andere doen door middel van de juiste voeding te geven. Er is zelfs speciaal Chihuahua voer te koop.

Een ander merk voer wat heel populair is onder Chihuahua baasjes (maar ook onder andere hondenraseigenaren) is voer van Pro Plan. Veel baasjes zweren hierbij en ook veel dierenartsen raden dit voer aan. De zak voer hieronder is geschikt voor kleine honden vanaf 2 jaar.

Wil je Pro Plan voor puppy’s aanschaffen dan kun je kiezen voor deze zak:

Spelen en leeftijd Chihuahua

Naast de juiste voeding voor jouw Chihuahua is het heel belangrijk dat je de hond voldoende laat bewegen en voldoende liefde geeft. Een blije Chihuahua zal over het algemeen ouder worden dan een ongelukkige Chihuahua. Dus verwen je Chihuahua af en toe met een lekker bot of een leuk speeltje. Hoe oud een Chihuahua wordt heb je dus deels zelf in de hand.

Leeftijd Chihuahua
LeeftLiefdevol baasje van Chihuahua

Verzorging en leeftijd Chihuahua

Hoe verhoudt verzorging zich tot de leeftijd van een Chihuahua? Het is belangrijk om de Chihuahua en zijn leefomgeving schoon te houden. De vacht en nagels moeten regelmatig geknipt worden en het is belangrijk om de Chihuahua mand of bench, de voerbak en de waterbak regelmatig te reinigen. Dit kan ook bijdragen aan een hogere leeftijd van de Chihuahua. Je minimaliseert namelijk het aantal slechte bacteriën die het lichaampje binnen kunnen dringen. Overdrijf het schoonmaken niet, want een hond heeft natuurlijk andere hygiëne-eisen dan een mens. En een beetje weerstand opbouwen kan geen kwaad.

Graag vertellen we je meer in ons blog over de verzorging van een Chihuahua.

Verzorgen en leeftijd Chihuahua
Knippen Chihuahua

Inentingen en leeftijd Chihuahua

Vergeet als laatste niet de nodige inentingen, het ontwormen van de hond en het voorkomen van vlooien en teken. Ontwormen van de Chihuahua kun je doen door middel van ontwormingstabletten voor kleine honden te geven. Vlooien en teken vermijden bij je Chihuahua kan door een vlooienband bij de Chihuahua om te doen of anti vlooien/teken druppels in de nek toe te dienen. Indien je een Chihuahua niet de benodigde inentingen en andere belanrijke dingen geeft, kan de hond erg ziek worden. Het kan dan zijn dat de hond geen gemiddelde Chihuahua leeftijd bereikt en dus minder oud wordt.

Echt alles weten over de Chihuahua?

Wil je echt alles weten over de Chihuahua? Schaf dan hét Chihuahua e-book aan van Peter Plasman. In dit boek gaat hij dieper in op de opvoeding, training en verzorging van een Chihuahua. Daarnaast krijg je 5 andere Chihuahua e-books cadeau!

Chihuahua handboek
Chihuahua handboek

Waarom dit E-book?

  • Je krijgt automatisch toegang tot alle updates van het E-book (wordt dus steeds geupdate)
  • Je krijgt ook gratis toegang tot e-book: Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy
  • Je krijgt ook gratis toegang tot e-book: Je Hond De Baas
  • Je krijgt ook gratis toegang tot e-book: Honden Training Geheimen
  • Je krijgt ook gratis toegang tot e-book: Acht Ongelofelijk Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen Als Je Hem Roept

Alle informatie die je nodig hebt voor je Chihuahua dus!