De Langhaar Chihuahua

Chihuahua’s bestaan uit twee variëteiten. De Langhaar Chihuahua en de Korthaar Chihuahua. In dit blog vertellen we meer over het uiterlijk en het karakter van de Langharige Chihuahua

Langhaar Chihuahua
Langhaar Chihuahua

Kenmerken Langhaar Chihuahua

Zoals de naam al doet vermoeden, hebben Langharige Chihuahua’s langere haren dan de Korthaar Chihuahua. Daarnaast voelen de hondjes ook anders aan. De vacht is fijn en zijdeachtig. Daarnaast kan het haar glad zijn of licht golvend. De ondervacht hoort niet te dik te zijn. Ook typerend voor een Langhaar Chihuahua zijn de stukjes lange haren bij de oren, poten, staart en nek.

Beide Chihuahua soorten zijn gevoelig voor kou. Zelfs de Langhaar Chihuahua met zijn dikkere vacht. Dit kan met hun Mexicaanse roots te maken hebben. Je ziet een Chihuahua daarom regelmatig bibberen. Dit kan in sommige gevallen te maken hebben stress of opwinding. In ieder geval zullen Chihuahua’s graag bij je in bed komen liggen om het warm te krijgen.

Chihuahua met rode dekentje
Chihuahua met rode deken

De grootte van een Langhaar Chihuahua

De Chihuahua is het kleinste hondenras die er bestaat. De schofthoogte van een Langhaar Chihuahua (en ook van de Korthaar Chihuahua) ligt meestal tussen de 15 cm en 23 cm. Het gewicht kan variëren. Meestal wegen Chihuahua’s tussen de 1,5 en 3,5 kilo. Dit is een enorm verschil op zo’n licht gewichtje.

De vorm van een Chihuahua kopje wordt wel eens een appelhoofd genoemd.

Kleuren Langhaar Chihuahua’s

Langharige Chihuahua’s vind je in diverse kleuren. Te denken aan grijs, crème, zwart, wit, bruin. Veel Chihuahua’s hebben een kleurencombinatie. Zie bijvoorbeeld de Langharige Chihuahua op de eerste afbeelding van dit blog. Deze Langhaar Chihuahua heeft de kleuren wit en bruin.

Karakter Langhaar Chihuahua’s

Chihuahua’s hebben ontzettend veel pit. Snel bang voor een grotere hond zullen ze niet zijn. Er wordt gezegd dat de Korthaar Chihuahua iets pittiger is dan de Langharige Chihuahua. Verder zijn Chihuahua’s erg actief en ze houden er van om regelmatig naar buiten te gaan. Ook quality time met het baasje is belangrijk. Tegen je aan kruipen doen ze maar al te graag.

Als het lastig is voor de hond om bij je op bed of de bank te springen, dan kun je een speciaal Chihuahua trapje aanschaffen.

Wij hebben ook blogs geschreven over de verzorging en opvoeding van een Chihuahua. Ben je van plan om een Chihuahua te kopen? Let dan goed op dat je een betrouwbare Chihuahua fokker vindt.

Meer informatie over Chihuahua puppy’s? Lees ons blog Chihuahua pups.