Chihuahua koelmat

Al hebben Chihuahua’s het snel koud, het is belangrijk dat je je hondje op een zomerse dag koel kan houden. Hitte verliest een Chihuahua via de pootjes en de buik. Daarom is het ideaal als jouw Chihuahua op een hondenkoelmat kan liggen. Er worden speciale koelmatten voor honden aangeboden in diverse maten. Wij delen alleen producten met onze fans met goede recensies. Bekijk maar eens de onderstaande koelmat. Geschikt voor het formaat van een Chihuahua.

Hoe werkt een Chihuahua koelmat?

Een koelmat houdt jouw Chihuahua koel tijdens warme dagen. En warme dagen zijn er genoeg in Nederland. Ook hier hebben wij te maken met hittegolven en dat zullen er alleen maar meer worden. De koelmat voor Chihuahua’s is zelfkoelend en maakt dus geen gebruik van elektriciteit. Je kunt de koelmat in de koelkast bewaren, maar ook zonder koelkast is de mat al vrij koel. Afhankelijk van de warmte in huis of buiten kun je bepalen of je de hondenkoelmat zo gebruikt of extra koel maakt door hem een paar uur in de koelkast te leggen.

Waarom een koelmat voor jouw Chihuahua?

Oververhitting komt bij honden vaak voor. Een hond kan niet altijd de lichaamswarmte kwijt. Wij mensen doen dat door te zweten. Jij kunt dit voorkomen bij je Chihuahua door goed op te letten of jouw hond verkoeling nodig heeft. Naast voldoende water aanbieden kun je een hondenkoelmat in huis of in de tuin leggen waar je Chihuahua gebruik van kan maken. Zorg naast een koelmat voor honden voor schaduwplekken, laat je Chihuahua niet op warm asfalt lopen en laat je hondje uit op de minst warme momenten van de dag.

Indien er toch sprake is van oververhitting, raadpleeg dan je dierenarts.

Koelmat voor Chihuahua
Verkoeling Chihuahua