Chihuahua trainen

Ook een Chihuahua kun je heel goed trainen. Train je Chihuahua bijvoorbeeld de standaard commando’s zit en af. Of de meer uitgebreide commando’s blijf, hier en volg. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je je Chihuahua traint zicht te gehoorzamen. Hij mag bijvoorbeeld niet tegen iemand aan springen of zomaar aan het lekkers op tafel zitten! Lees hier wat je allemaal kunt doen voor het trainen van jouw Chihuahua.

Chihuahua trainen
Chihuahua opvoeden en trainen

Chihuahua trainen basiscommando’s

De makkelijkste commando’s die je kunt trainen met je Chihuahua zijn zit en af. Erg handig om aan te leren, omdat je soms wil dat jouw Chihuahua even ergens rustig voor gaat zitten of liggen. Bijvoorbeeld als je ze een koekje wil geven of als een kindje de hond wil aaien.

‘Zit’ kun je gemakkelijk trainen door een snoepje bij de neus van de Chihuahua te houden en zijn hoofd naar achter te laten bewegen. ‘Af’ kun je proberen door de hond geleidelijk en zachtjes om te duwen. Roep tegelijkertijd het commando en geef een trainingsnoepje als beloning.

Chihuahua trainen gevorderde commando’s

Een commando die erg belangrijk is om te trainen met je Chihuahua is ‘kom hier’. Dit commando vergt wat meer energie voor het baasje, maar je zult er eindeloos plezier van hebben. Hoe vaak kom je wel niet honden tegen die lekker door gaan met snuffelen of spelen en echt niet naar hun baasje luisteren die HIER roept. Je kunt dit commando zelf trainen, maar ook op een Chihuahua hondentraining. Ook een lastiger, maar waardevol commando om je Chihuahua te trainen is ‘volg’. Op het moment dat je dit zegt tegen jouw Chihuahua, dient hij netjes naast je te gaan lopen. Uiteraard zijn er nog veel meer commando’s en trucs. Volg hier voor of een hondentraining of lees hét boek over het opvoeden van een Chihuahua.

Chihuahua training
Chihuahua training

Chihuahua training

Wil je je Chihuahua trainen, dan kun je meedoen aan een fysieke hondentraining of boeken lezen en het je Chihuahua dus zelf aanleren. Tegenwoordig worden er ook online hondentrainingen aangeboden. Het grote voordeel is dat je ales vanuit huis kunt doen. Of het nou regent of waait, jij kunt zelf bepalen wanneer je wat met je Chihuahua traint.

Een voorbeeld van een online hondentrainingsprogramma is die van Tinki. Door middel van video’s en oefeningen leer je hoe jij je Chihuahua kunt trainen. Lees meer informatie over Tinki online hondentraining of ga direct door naar de website van Tinki via de banner onderaan dit blog.

Wat heb je nodig voor Chihuahua training?

Om de training met jouw Chihuahua uit te kunnen voeren heb je een goede riem én halsband nodig. De riem moet bijvoorbeeld niet te lang zijn. Gebruik ook niet je mooiste halsband, maar eentje die eventueel vies kan worden.

Verder kun je je inschrijven bij een hondentraining bij jou in de buurt, maar je kunt ook Chihuahua trainingsboeken kopen (lees meer over het perfecte Chihuahua boek) of je aanmelden via een online cursus, zoals Tinki.