Chihuahua bench

Wat is de beste bench voor een Chihuahua? Een bench staat misschien niet zo gezellig in huis als een leuk mandje, maar het is wel ontzettend belangrijk. Vooral als jouw Chihuahua net bij het gezin is ingetrokken. In dit blog lees je waarom een Chihuahua bench handig is en geven we een aantal tips waar je op kunt letten.

Waarom een Chihuahua bench?

Waarom heb je een bench nodig voor je Chihuahua? Een Chihuahua pup moet eerst zindelijk worden. Als je de pup niet eerst een paar maanden in een bench plaatst, dan kan het hondje als jij boven of niet thuis bent het hele huis onder plassen. Ook weet je niet of de pup gaat knagen aan meubels. Dit geldt ook voor oudere herplaats hondjes.

Chihuahua zindelijk maken met bench

Om een pup zo snel mogelijk zindelijk te maken kun je de Chihuahua het beste tijdens de nacht de eerste paar maanden in een bench houden. Honden zitten niet graag in hun eigen plasjes en zullen in een bench zo snel mogelijk snappen dat zij hun plasjes moeten inhouden totdat ze worden uitgelaten.

Natuurlijk is een bench niet alleen voor je eigen belang. Een bench geeft een veilig gevoel voor de Chihuahua. Een plekje, voor hem of haar alleen.

Is een bench zielig voor Chihuahua’s?

Sommige mensen vragen zich af of een bench zielig is voor honden. Als je een bench goed gebruikt, is een bench niet zielig en alleen maar fijn voor het hondje zelf. Stuur de Chihuahua nooit met straf naar de bench, want dan zullen ze de bench associëren met iets dat niet prettig is. Om de bench snel een fijn plekje te laten zijn voor de Chihuahua, kun je er regelmatig koekjes of speeltjes in gooien. Zorg ook voor een lekker zacht kleedje of een benchkussen.

Chihuahua hondje
Chihuahua hondje

Waar plaats je de Chihuahua bench?

Het is belangrijk dat de bench op een goede plaats wordt gezet. Zoek een rustig plekje in huis. Zeker geen plekje waar continue mensen heen en weer lopen. De Chihuahua pup heeft rust nodig en tijd om aan zijn of haar plekje te wennen. Neem bijvoorbeeld een plek in een hoek van de woonkamer ver weg van een deur.

Soms plaatsen baasjes de bench wel eens in de slaapkamer, maar dan went de hond eraan om vrijwel nooit alleen te zijn. Als je dan later toch besluit de hond een andere plek te geven, dan kunnen ze daar soms lastig aan wennen. Pups leren sneller dan volwassen honden.

De grootte van een bench voor Chihuahua’s

Hoe groot moet een bench voor Chihuahua’s zijn? Je zou misschien denken hoe groter hoe fijner, maar dat is niet altijd zo. Bij een te grote bench kan een pup zich onveilig voelen. Daarnaast kunnen ze de ene kant gebruiken als plashoekje en de andere kant als slaapgedeelte. Zo worden ze minder snel zindelijk. Kies een bench waar de hond wel in kan staan en bewegen, maar niet een waar ze grote rondjes in kunnen lopen. Heb je al een bench, maar is die eigenlijk te groot? Dan kun je kijken voor een tussenschot. Op deze manier maak je de ruimte in de bench voor de Chihuahua kleiner.

Wat kost een bench voor Chihuahua’s?

Een bench is slechts een paar tientjes. Een kleine bench is velen malen goedkoper dan een grote bench. Als je een bench voor een Chihuahua wilt kopen, dan heb je dus geluk! En als je de bench na verloop van tijd niet meer nodig hebt, dan verkoop je hem gewoon door.

Wat is de beste bench voor een Chihuahua?

Wij hebben nog een mooie betaalbare bench geselecteerd. De onderstaande bench heeft goede recensies en is een perfect formaatje voor Chihuahua’s. Zoek je een andere bench? Bekijk eens het aanbod Chihuahua benches op Bol.

Autobench Chihuahua

Het kan ook zijn dat je graag een Chihuahua bench in de auto plaatst. Er bestaan speciale benches voor honden die veilig zijn om in de auto te zetten. Deze kun je vastmaken en zijn aangenaam voor de Chihuahua. Bekijk dé website die gespecialiseerd is in autobenches. Dus ook een kleine autobench voor een Chihuahua.

Meer lezen over benodigdheden? Zie de andere blogs hieronder.