Mijn Chihuahua is verkouden

Ook een Chihuahua kan verkouden zijn. Is dit erg? Wat zijn de symptomen en wat moet je er aan doen? Deze vragen worden behandeld in dit blog.

Symptomen verkoudheid Chihuahua

Als een Chihuahua verkouden is, kan hij symptomen hebben zoals een loopneus, niezen, hoesten of een verminderde eetlust hebben. Het is belangrijk om op deze symptomen te letten en een dierenarts te raadplegen als ze meer dan een week aanhouden of als de hond in nood lijkt te zijn.

Is een verkouden Chihuahua erg?

Over het algemeen is een verkoudheid bij een Chihuahua geen ernstige aandoening en kan deze met de juiste zorg thuis worden behandeld. In principe gaat een verkoudheid vanzelf over. Wacht een paar dagen af en raadpleeg een dierenarts als je het niet vertrouwd. Wel kun je er voor zorgen dat jouw Chihuahua sneller herstelt.

Wat doen met verkouden Chihuahua?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat een koude Chihuahua sneller herstelt en zich meer op zijn gemak voelt tijdens het niet lekker voelen. Bijvoorbeeld:

  • Het warm houden van de Chihuahua
  • Het geven van voldoende vocht
  • Het vermijden van actieve activiteiten (wel moet je de hond uitlaten natuurlijk)
  • Het is belangrijk om de omgeving van de Chihuahua schoon te houden en vrij van irriterende stoffen te houden, zoals rook of sterke geuren, die de ademhalingssymptomen kunnen verergeren

Naast de bovenstaande dingen is het belangrijk om jouw Chihuahua uit de buurt van andere dieren te houden en te zorgen voor goede hygiëne om te voorkomen dat de verkoudheid zich verspreidt.