Chihuahua shampoo

Een Chihuahua mag je zoals alle honden niet wassen met shampoo dat voor mensen bedoeld is. Er bestaat speciale shampoo voor honden en voor Chihuahua’s is zelfs speciale Chihuahua shampoo te koop.

Shampoo voor Chihuahua’s

Er worden diverse merken Chihuahua shampoo verkocht. Deze shampoo’s zijn niet schadelijk voor de hondenhuid en kun je lekker gebruiken tijdens een douchebeurt. Chihuahua eigenaren wassen hun Chihuahua ongeveer één keer per maand met Chihuahua shampoo. En het lekkere is, dat er vaak een geurtje aan de shampoo zit waardoor je Chihuahua lekker gaat ruiken.

Merken Chihuaha shampoo

Er zijn shampoo’s voor ieder budget beschikbaar. Een shampoo die wij regelmatig tegenkomen in dierenwinkels en tuincentra is Nobby. Hondenshampoo lijkt vergeleken mensenshampoo misschien duur, maar je gebruikt maar een klein beetje per keer. Je kan soms langer dan een jaar vooruit met de Chihuahua shampoo. De onderstaande hondenshampoo’s zijn goed betaalbaar vergeleken velen andere hondenshampoo’s.

Je kunt ook op zoek gaan naar voordeelpakketten waarbij je een paar Chihuahua shampoo flesjes krijgt tegen een goedkopere prijs per fles. Een mooie aanbieding is die van Flamingo. Je betaalt bij een afname van 6 flesjes nog geen 6 euro per fles in plaats van 11,99 euro. Deze shampoo heeft een lekker geurtje. De aanbieding vind je door op de Bol.com button hier beneden te klikken.

Hoe gebruik je Chihuahua shampoo?

Als je jouw Chihuahua gaat wassen met shampoo dan moet je de shampoo goed inmasseren op de huid en tussen de haren. Laat de shampoo dan even intrekken en spoel je Chihuahua vervolgens af met niet te warm en niet te koud water.

Leg voor het wassen een handdoek klaar zodat je jouw kleine koukleum gelijk kunt drogen. Na het afdrogen kun je je Chihuahua een badjasje aan doen, zodat hij of zij even lekker kan opwarmen. Een Chihuahua is immers erg gevoelig voor kou.

Chihuahua afdrogen na wassen met Chihuahua shampoo
Chihuahua Shampoo