Chihuahua shampoo

Een Chihuahua mag je zoals alle honden niet wassen met shampoo dat voor mensen bedoeld is. Er bestaat speciale shampoo voor honden.

Shampoo voor Chihuahua’s

Er worden diverse merken Chihuahua shampoo verkocht. Deze shampoo’s zijn niet schadelijk voor de hondenhuid en kun je lekker gebruiken tijdens een douchebeurt. Chihuahua eigenaren wassen hun Chihuahua ongeveer één keer per maand met Chihuahua shampoo. En het lekkere is, dat er vaak een geurtje aan de shampoo zit waardoor je Chihuahua lekker gaat ruiken.

Merken Chihuaha shampoo

Er zijn shampoos voor ieder budget beschikbaar. Hondenshampoo lijkt vergeleken mensenshampoo misschien duur, maar je gebruikt maar een klein beetje per keer. Je kan soms langer dan een jaar vooruit met de Chihuahua shampoo.

Bekijk hier een aantal goed beoordeelde shampoos.

Hoe gebruik je Chihuahua shampoo?

Als je jouw Chihuahua gaat wassen met shampoo dan moet je de shampoo goed inmasseren op de huid en tussen de haren. Laat de shampoo dan even intrekken en spoel je Chihuahua vervolgens af met niet te warm en niet te koud water. Je

Leg voor het wassen van je Chihuahua een handdoek klaar zodat je jouw kleine koukleum gelijk kunt drogen. Na het afdrogen kun je je Chihuahua een badjasje aan doen, zodat hij of zij even lekker kan opwarmen. Een Chihuahua is namelijk erg gevoelig voor kou, dus hij zal een badjasje flink waarderen.

Chihuahua afdrogen na wassen met Chihuahua shampoo
Chihuahua Shampoo