Hardlopen met Chihuahua

Hardlopen met je Chihuahua kan! De hond kan dat zelfs heel leuk vinden. Alleen mag je absoluut niet te lang joggen met je Chihuahua. Lees gauw verder.

Hoelang mag je hardlopen met je Chihuahua

Niet alle Chihuahua’s zijn weggelegd om te gaan hardlopen. Sommige hebben hier helemaal geen zin in. Maar als jij een Chihuahua hebt met enorm veel energie, dan kan het hartstikke leuk zijn om een rondje samen te rennen.

Pas op dat je niet langer dan 5 kilometer rent en bouw dit eerst langzaam op. Net als een mens moet een hond conditie opbouwen. Begin eerst met 1 kilometer, dan breid je dit uit met 2 kilometer en zo verder.

Hardlopen met Chihuahua

Niet te lang hardlopen met Chihuahua

Waarom mag je uiteindelijk echt niet langer hardlopen dan 5 kilometer? Een Chihuahua is maar een klein hondje en een Chihuahua blaast na te lang lopen zijn lijfje op. Al lijkt het dat de hond nog bordevol energie zit, het is niet goed voor de gezondheid om langer te rennen.

Hardloopriem Chihuahua

Er zijn speciale hardloopriemen voor honden. Als je wil hardlopen met jouw Chihuahua dan is zo’n riem zeker aan te raden. Vaak bestaan ze uit een band die je om je middel klikt met daaraan een elastische riem. Ideaal met hardlopen, want zo kun je je handen vrij houden. Dit wordt ook wel een handsfree riem genoemd.

De riemen die worden aangeboden zeggen voornamelijk voor grote honden te zijn. Het is daarom beter om te kiezen voor de middelgrote honden handsfreeriemen zoals deze hieronder.

In de afbeelding hieronder staat een riem van Bol.com die ook voor kleine honden zoals Chihuahua’s geschikt is. Deze riem heeft geen band voor om de middel, maar een handig handvat. Juist tijdens het hardlopen is dit ruime handvat erg fijn. De recensies van deze riem die ook voor Chihuahua’s geschikt is, zijn super goed en de prijs is mega betaalbaar. Je kunt kiezen uit de kleuren: blauw, roze, zwart en rood.

Hoelang wandelen met een Chihuahua?

In principe kun je een Chihuahua net als andere honden lekker meenemen naar het bos of het strand voor een lekkere grote wandeling. Let wel op bij een puppy. Bij elk puppieras geldt dat je de duur van het uitlaten moet opbouwen. Het lichaam is nog niet sterk genoeg om een grote wandeling te maken. Ze kunnen last krijgen van hun gewrichten.

Sommige Chihuahua’s geven zelf aan wanneer ze geen zin meer hebben om te lopen. Dan is een draagtas meenemen sterk aan te raden. Zo kun je gewoon je wandeling doorzetten.