Chihuahua soorten

Hoewel je diverse Chihuahua’s kunt tegenkomen, is er in feite maar één soort Chihuahua. De Chihuahua bestaat eigenlijk niet uit soorten, maar uit twee variëteiten. Dit zijn de Langhaar Chihuahua en de Korthaar Chihuahua. Waarom deze twee types onder één ras vallen is omdat er bijvoorbeeld uit twee Langhaar Chihuahua’s een Korthaar Chihuahua pup kan komen. Of andersom. Dus al zijn beide ouders langharig, dan kunnen er puppies zijn met korthaar.

Chihuahua soorten met stamboom

Lang niet alle Chihuahua’s die je op straat tegenkomt hebben een stamboom. Wil je bij de aanschaf van een Chihuahua zeker weten of een hondje aan de eisen van een echte Chihuahua voldoet, zoek dan een fokker die aangesloten is bij een rasvereniging.

De twee soorten, of eigenlijk de twee variëteiten Chihuahua’s hebben over het algemeen hetzelfde karakter. Alleen meent men dat een kortharige Chihuahua iets pittiger kan zijn.

Chihuahua soorten kleuren

Chihuahua’s bestaan uit ontzettend veel soorten kleuren en kleurencombinaties. Denk aan:

  • Grijs
  • Wit
  • Beige
  • Zwart
  • Bruin
  • Zwart-wit
  • Zwart-bruin
  • Enzovoort

De ‘soort’ Chihuahua die je hieronder ziet is een Langhaar Chihuahua met wit en een bruinachtige kleur. Bij deze hond zie je duidelijk die langere plukjes haar bij de oren, nek en staart.

Chihuahua soorten, bruin met wit
hihuahua bruin met wit

Op de onderstaande afbeelding zie je het andere soort Chihuahua, namelijk een Korthaar Chihuahua met de kleuren bruin en zwart.

Chihuahua soorten, zwart met bruin
Chihuahua zwart met bruin

Koop je eerste Chihuahua spulletjes alvast online!

Chihuahua soorten zonder stamboom

Een Chihuahua zonder stamboom kan ook een echte Chihuahua zijn en dus uit een van de twee soorten Chihuahua’s bestaan. Let wel goed op of zo’n fokker te vertrouwen is. Wij geven in ons blog Chihuahua kopen tips waar je op kunt letten of een fokker betrouwbaar is of niet.

Chihuahua soorten kruising

Hoef je helemaal geen echte Chihuahua en vind je een kruising ook leuk, dan kun je eens kijken op internet wat er allemaal wordt aangeboden. Dit kan via Markplaats, specifieke platforms of websites van fokkers. Er worden allerlei soorten honden gekruist met Chihuahua’s.

Chihuahua’s worden niet alleen gekruist met kleine soorten honden, maar ook met grote honden.

Meer informatie over Chihuahua puppies? Lees ons Chihuahua puppyblog.