Teacup Chihuahua

Wat is nou eigenlijk een Teacup Chihuahua? Waar kun je Teapcup Chihuahua’s vinden? En is het aan te raden om een Teacup Chihuahua aan te schaffen? We vertellen je in dit blog graag meer over de zogenoemde Teacup Chihuahua, T Cup Chihuahua of ook wel mini Chihuahua.

Teacup Chihuauha

Wat is een Teacup Chihuahua?

Een Teacup Chihuahua is de naam voor een Chihuahua die zo klein is en blijft dat hij in een theekopje past. Maar eigenlijk bestaat dit soort Chihuahua helemaal niet. Deze Teacup Chihuahua benaming is in het leven geroepen omdat Paris Hilton ooit een heel klein Chihuahua hondje had. Een echte Chihuahua heeft een gewicht tussen de 1.5 en 3 kilo. Een hondje dat in een theekop zou passen zal veel lichter zijn. En daarom zal een Teacup Chihuahua ook helemaal niet gezond zijn. Indien je er toch een tegenkomt, dan zal het hondje niet oud worden, omdat hij niet volgroeid is.

Waar vind ik een Teacup Chihuahua?

Het idee dat je een zo klein mogelijke Chihuahua hebt lijkt misschien schattig. Waar vind je zo’n Teacup Chihuahua? Zoals hierboven al genoemd is bestaan ze eigenlijk niet. Het kan zijn dat sommige Chihuahua’s per toeval niet groter worden, maar dan is er iets goed mis. Zo’n Teacup Chihuahua zal niet lang te leven hebben, omdat hij een te klein lichaam heeft om gezond te blijven. Mocht er een fokker bestaan die Teacup Chihuahua’s probeert te fokken, dan is dat een persoon die niet nadenkt over het welzijn van de Chihuahua. Gezond klinkt het namelijk niet.

Een Teacup Chihuahua kopen

Dus ben je geinteresseerd in een Teacup Chihuahua kopen, dan is het beter om dit uit je hoofd te zetten en lekker op zoek te gaan naar een gezonde echte Chihuahua. Een Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld, dus klein zat, toch?

Op deze Chihuahua website vertellen wij graag alles over het Chihuahua ras. Hoe moet je een Chihuahua opvoeden? Hoe moet je een Chihuahua trainen? Hoe houd je een Chihuahua gezond? Welke Chihuahua accessoires heb ik nodig? En nog veel meer.