Chihuahua gewicht

Een Chihuahua is het kleinste hondenras van de wereld. Hoeveel kilo moet een Chihuahua wegen? Dat hangt af van onder andere het geslacht. In dit blog vertellen we meer over het ideale gewicht van een Chihuahua.

Hoeveel weegt een Chihuahua?

Hoeveel een Chihuahua weegt hangt af van meerdere factoren. Een volwassen Chihuahua weegt tussen de 1,5 en 3 kilo. Hoe zwaar een Chihuahua is verschilt per geslacht. Een teefje heeft een gewicht van circa 1.8 kilo en een Chihuahua reu weegt circa 2.5 kilo. Ook gezondheid speelt een rol. En natuurlijk of het baasje de juiste hoeveelheid voeding geeft.

Uiteraard zijn er Chihuahua’s die meer of minder wegen dan het gemiddelde gewicht. Een kleine afwijking in het gewicht van een Chihuahua maakt niet uit. Het is belangrijk dat je jouw Chihuahua de juiste voeding geeft en in de juiste hoeveelheid. Een te zware hond is bij geen enkel ras gezond en een te licht gewicht kan ook oorzaken hebben die je zou moeten onderzoeken. Zo lang je Chihuahua er slank uit ziet, zonder dat je de ribben ziet (je mag ze wel voelen) is een hond netjes op gewicht.


Chihuahua voeding voor een ideaal gewicht

Er bestaan verschillende soorten droogvoer en natvoer voor Chihuahua’s. Allereerst kun je kijken naar de leeftijd van een Chihuahua. Er bestaat puppyvoer, adultvoer of seniorenvoer. In puppyvoer zit bijvoorbeeld meer eiwit om goed te kunnen groeien naar het ideale gewicht van een Chihuahua.

Daarnaast is het belangrijk dat het voer gezond is (niet alle B-merken zijn dat bijvoorbeeld) en of je hond het lekker vindt. Het kan voor komen dat je hond de brokken eerst met veel plezier opeet, maar dat hij er na een paar maanden op is uitgekeken. Je kunt in dat geval op andere brokken overgaan, maar je kan het voer ook eerst aanbieden met een beetje water of wat natvoer er doorheen geroerd.

Chihuahua ideaal gewicht

Speciaal Chihuahua voer

Wil je zeker weten goed zitten met voer, dan kun je speciaal voer voor Chihuahua’s kopen. Op deze manier krijg je jouw Chihuahua naar het ideale gewicht. De grootte en de ingredienten van het voer zijn namelijk afgestemd op het ras.

Hoeveel weegt een Chihuahua pup

Hoe zwaar weegt een Chihuahua pup? Een Chihuahua pup heeft bij de geboorte een gewicht van ongeveer 100 gram. Per week komt er ongeveer 100 gram bij. Bij 10 weken zal de pup ongeveer een kilo wegen. Aan het begin groeien ze dus het hardst.

Chihuahua puppy