Honden trapje voor Chihuahua’s

Wat is een hondentrapje?

Een hondentrapje is een klein trapje bestaande uit enkele treden, die je tegen een hoog obstakel kan neerzetten zoals een bank of een bed. Op deze manier kan een kleine hond gemakkelijk het object opklimmen. Soms worden er ook trapjes gebruikt voor een auto. Bij een Chihuahua is dit minder noodzakelijk, omdat een Chihuahua makkelijk op te tillen is.

Waarom een Chihuahua trapje?

Chihuahua’s zijn heel erg gesteld op hun baasje. Een Chihuahua is maar een klein hondje en wil maar al te graag naast je liggen op de bank of in bed. Soms is een bank of bed te hoog voor de hond om er op te springen. Hiervoor kun je een speciaal hondentrapje kopen die je voor de bank of het bed kunt plaatsen. Voor oudere hondjes is het ook erg handig. Een Chihuahua op leeftijd heeft misschien niet meer de kracht om hoog te springen.

Chihuahua's op de bank
Chihuahua hondentrapje voor bank of bed

Soorten Chihuahua trapjes

De trapjes zijn er in allerlei materialen en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit plastic trapjes of trapjes bekleed met stof of gemaakt van hout. Via bol.com is er een groot aanbod van hondentrapjes die uitstekend te gebruiken zijn voor Chihuahua’s.

Onderstaande blogs kunnen wellicht ook nog interessant zijn: