Chihuahua voer

Chihuahua’s kunnen droogvoer (brokken), natvoer of een combinatie hiervan krijgen. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor Chihuahua puppy voer of adult voer. In puppy voer zitten bijvoorbeeld andere ingrediënten die de groei van de hond bevorderen. Voor elke levensfase is speciaal voer beschikbaar.

Chihuahua voer
Chihuahua voer

Royal Canin voor Chihuahua’s

Royal Canin is een hondenvoer merk die speciaal Chihuahua voer heeft ontwikkeld. Je kunt kiezen uit kleine en grote zakken en ook weer tussen Chihuahua puppy of Chihuahua adult voer.

Brokken kopen Chihuahua’s

De inhoud van de Chihuahua brokken van Royal Canin varieert tussen de 500 gram en de 12 kilo. Wil je het voer eerst uitproberen, dan kun je een kleinere zak bestellen. Weet je zeker dat jouw hond de brokken gaat lusten, dan kun je voor het gemak de grootste zak kopen. Zie hieronder linkjes naar de juiste brokken op Bol.com.

Wanneer stop je met Chihuahua puppy voer?

Wanneer je mag stoppen met het geven van Chihuahua puppyvoer en over mag stappen naar adult voer ligt aan de grootte en ontwikkeling van jouw hond.

Bij kleine honden zoals Chihuahua’s stap je meestal over op volwassen voer tussen de 9 en 12 maanden.

Is jouw Chihuahua nog niet uitgegroeid, dan kun je het beste die 12 maanden aanhouden.

Natvoer Chihuahua’s

Chihuahua’s zijn vaak gek op natvoer. Natvoer is vol van smaak en licht verteerbaar. Wel betaal je meestal meer geld voor dit voer. Royal Canin heeft ook speciaal Chihuahua natvoer.

Test eens uit wat je Chihuahua liever eet en hoe de hond op het voer reageert. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar gedrag en ontlasting. Als de hond er niet graag van eet, dan vindt hij of zij het waarschijnlijk niet lekker. Als de hond verkeerde ontlasting heeft, dan kan het zijn dat de hond er te gevoelig voor is. Een combinatie van natvoer en droogvoer kan ook een manier zijn.

Hondenkoekjes en hondensnoepjes

En naast de dagelijkse voeding is het natuurlijk leuk om je Chihuahua af en toe met iets anders lekkers te verrassen. Een lekker hondenkoekje, botje of snoepje lusten Chihuahua’s graag. Ook kan je hier goed mee trainen. Je kan iets lekkers als beloning geven.

We hebben ook blogs over veel andere Chihuahua onderwerpen die wellicht interessant voor je kunnen zijn: