Chihuahua karakter

In dit blog vertellen we over het karakter van een echte Chihuahua. Chihuahua’s bestaan uit twee variëteiten. De Langhaar Chihuahua en de Korthaar Chihuahua. Beide type Chihuahua’s hebben zo goed als de zelfde karaktereigenschappen.

Een Chihuahua is een pittig klein hondje. Er wordt wel eens gezegd dat Kortharige Chihuahua’s een net iets pittiger karakter hebben.

Energiek karakter Chihuahua

Chihuahua’s worden graag regelmatig uitgelaten. Het zijn actieve honden en hebben voldoende beweging nodig. Een enorm grote wandeling is niet altijd nodig, als je maar vaak genoeg naar buiten gaat en de Chihuahua de tijd geeft om lekker rond te snuffelen.

Karakter Chihuahua's
Chihuahua’s zijn actieve honden

Het is belangrijk dat je de hond tijdens het uitlaten veel zelf laat lopen en niet constant optilt. Ook in het karakter van een Chihuahua zit voldoende energie om lekker te rennen. In huis worden ze wel graag opgepakt om lekker te knuffelen. Een echte karaktereigenschap van een Chihuahua is dat zij zich erg hechten aan hun baasje.

Chihuahua’s hebben het sneller koud

Een typerend onderdeel van het Chihuahua karakter is dat zij het snel koud hebben, dus tegen je aan kruipen op de bank of in bed vinden ze heerlijk. Voor hondjes die net te klein zijn of de kracht niet hebben om op de bank of het bed te springen, zijn speciale hondentrapjes ontwikkeld.

Karaktereigenschap Chihuahua
Chihuahua karakter

Chihuahua waakzaam karakter

Wat ook in het karakter van een Chihuahua naar boven komt is waakzaamheid. Chihuahua’s zijn alert en houden alles in de gaten. Een Chihuahua dient als goede waakhond. Grappig he? Dat zou je misschien niet meteen verwachten bij een kleine hond.

Chihuahua gevoelig karakter

Chihuahua honden zijn erg gevoelig. Als er ruzie, verdriet of enorme drukte in huis is kunnen zij dat voelen. Probeer niet te schreeuwen in het bijzijn van een Chihuahua en denk goed na over de aanschaf van een Chihuahua als je kleine kinderen hebt. Kinderen kunnen te wild omgaan met het hondje en er kan veel geluid in huis ontstaan.

Karakterverschillen tussen Chihuahua’s

Chihuahua’s zijn graag met soortgenoten. Mocht je in de gelegenheid zijn om meerdere hondjes te kunnen aanschaffen, overweeg dan om twee Chihuahua te kopen. Al hebben Chihuahua’s een typerend karakter, kan er altijd een beetje verschil zitten tussen verschillende honden.

Twee honden kan misschien een beetje te veel zijn voor je. Zorg dan dat je je vriendje genoeg aandacht geeft. Een Chihuahua hecht zich enorm aan het baasje, dus geef de liefde en aandacht die het beestje nodig heeft.

Wil je een Chihuahua kopen? Let goed op of je te maken hebt met een betrouwbare fokker.

Meer informatie over Chihuahua pups? We vertellen je er graag alles over in ons Chihuahua pups blog.

Karakter van Chihuahua's
Chihuahua’s houden van soortgenoten

Alle informatie binnen handbereik? Download het Chihuahua handboek!