Kan een Chihuahua op de kattenbak?

Een Chihuahua is klein, misschien nog wel kleiner dan een kat. Daarom vragen sommige Chihuahua baasjes zich af of het mogelijk is om de Chihuahua zijn behoeftes op de kattenbak te laten doen. Het antwoord is ja en je kunt hier lezen hoe je dat een Chihuahua aanleert. Houd wel in gedachten dat een Chihuahua andere behoeftes heeft dan een kat en regelmatig uitgelaten moet worden. Een kattenbak gebruiken is handig als de Chihuahua ziek is of geen zin heeft om naar buiten te gaan door bijvoorbeeld regen of kou.

Kan een Chihuahua op de kattenbak?

Chihuahua op kattenbak krijgen

Een kattenbak is meestal ontworpen voor katten om hun behoefte te doen, dus het is mogelijk dat een Chihuahua moeite kan hebben om zich aan te passen aan de kleine ruimte en de hoge randen van de bak. Bovendien kunnen sommige Chihuahua’s het moeilijk vinden om te leren om hun behoefte te doen in een kattenbak omdat het niet instinctief voor hen is om hun behoefte op deze manier te doen.

Om te proberen een Chihuahua op de kattenbak te krijgen voor behoeftes, kan het helpen om een bak te kiezen met lage randen waar de Chihuahua makkelijk overheen kan stappen. Het is ook belangrijk om de bak op een gemakkelijk toegankelijke plek te plaatsen en om ervoor te zorgen dat de bak regelmatig wordt schoongemaakt.

Het kan helpen om de Chihuahua te belonen wanneer hij of zij het goed doet. Een positieve versterking helpt de training om een Chihuahua op een kattenbak te laten gaan. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het geven van een lekker koekje of het geven van een aai wanneer de hond zijn of haar behoefte op de juiste plek doet.

Kattenbak schoonhouden

Als jouw Chihuahua inderdaad zijn behoeftes op de kattenbak heeft leren doen, zorg er dan voor dat je regelmatig de bak schoonmaakt. Je wil niet dat jouw Chihuahua in zijn eigen drollen staat en vervolgens alles door huis loopt. Daarnaast kan een slechte hygiëne zorgen voor complicaties.

Chihuahua wil niet op kattenbak

Houd er rekening mee dat een Chihuahua niet van de een op andere dag opeens op een kattenbak behoeftes kan doen. Dit zal een paar weken duren en hierbij moet je consequent blijven. Als het niet lukt om de Chihuahua op de kattenbak te krijgen, of als de hond niet comfortabel is met het gebruik ervan, dan zal je toch naar buiten moeten gaan. Straf een Chihuahua in ieder geval nooit omdat hij niet op de kattenbak wil gaan.