Chihuahua kopen

Als je overweegt een Chihuahua te kopen, dan moet je zeker weten dat dit in jouw situatie past. Stel jezelf een aantal vragen af.

 • Heb je genoeg tijd voor een Chihuahua?
 • Ben je bereid de Chihuahua te laten leren?
 • Past een Chihuahua in je gezinssituatie? Met kleine kinderen moet je namelijk een beetje oppassen, omdat zij te wild kunnen omgaan met het kleine hondje
 • Heb je voldoende budget voor een Chihuahua? Naast de aanschaf komen er ook kosten om de hoek kijken voor inentingen, dagelijks voer, honden benodigdheden en overige dierenartsbezoekjes
 • Ben je ook bereid naar buiten te gaan met de hond als je eigenlijk geen zin hebt?

Chihuahua pup kopen

Wil jij een Chihuahua puppy kopen dan kun je kiezen tussen het echte ras of een kruising. We vertellen je in dit blog meer over Chihuahua’s met en zonder stamboom en geven een aantal voorbeelden van kruisingen. Ook geven wij tips waar je op moet letten bij het vinden van een betrouwbare fokker.

Wil je echt alles te weten komen over de aanschaf, opvoeding en verzorging van een Chihuahua? Dan kun je ook het super handige Chihuahua Ebook van Peter Plasman bestellen. In dit boek staat alles, maar dan ook echt alles wat je moet weten over een Chihuahua. Daarnaast krijg je nog eens 4 extra (gratis) Ebooks over Chihuahua’s opgestuurd. Een prima deal dus.

Klik op het Chihuahua boek voor meer informatie.

Chihuahua met stamboom

Wil je zeker weten dat een hond een echte Chihuahua is, dan kun je zoeken naar een hondje met stamboom. Dit houdt in dat de vader en moeder van de hond bekend zijn en dat dit in officiële documenten is vastgelegd.

Meer informatie over Chihuahua’s met stamboom vindt je in ons Chihuahua pups met stamboom blog.

Chihuahua zonder stamboom

Er zijn ook echte Chihuahua pups te koop die geen stamboom hebben. Ga op je gevoel af of je dit nestje vertrouwd. Er zijn namelijk veel broodfokkers actief. Dit zijn fokkers die hondjes in slechte omstandigheden fokken en alleen maar denken aan geld. Deze hondjes kunnen na korte tijd al te maken hebben met afwijkingen of ziektes. Zielig voor het hondje en niet leuk voor je portemonnee.

Koop je eerste Chihuahua accessoires. Hieronder een aantal leuke producten.

Chihuahua kruising

Vind je het leuk om een kruising te hebben tussen een Chihuahua en een ander ras, dan is dat mogelijk. Kruisingen die bijvoorbeeld voorkomen zijn:

 • Chihuahua x Jack Russell
 • Chihuahua x Shih Tzu
 • Chihuahua x Pomeriaan
 • Chihuahua x Husky
 • Chihuahua x Pincher
 • En nog veel meer

Je bent afhankelijk van wat er op dat moment wordt aangeboden, maar je zou regelmatig eens kunnen Googelen naar Chihuahua kruisingen.

Kijk ook naar het karakter van het ras waarmee de hond is gekruist om te bedenken of dit type hond bij je past.

Men zegt wel eens dat een kruising sterker is, omdat rashonden door gefokt kunnen zijn.

Chihuahua pups kopen
Chihuahua pups

Waar kun je een Chihuahua pup kopen?

Er worden veel Chihuahua pups te koop gezet op Marktplaats. Ook erkende fokkers zetten hier wel eens een advertentie op. Helaas zijn hier ook de broodfokkers actief. Let dus goed op bij wie je een Chihuahua pup koopt.

Wil je zeker weten dat je bij het juiste adres bent, dan kun je kijken of een fokker is aangesloten bij de Nederlandse Chihuahua rasvereniging. Of ook weer je gevoel te werk laten gaan.

Naast Marktplaats zijn er diverse puppy platforms waar je kunt zoeken naar een hondje. Indien er geen hondjes beschikbaar zijn, kun je een aantal fokkers een e-mail sturen of zij jou op de hoogte willen houden van aankomende nestjes.

Chihuahua fokkers

Het is belangrijk dat je een hond koopt bij een betrouwbare fokker. Waar moet je op letten als je een Chihuahua koopt?

 • Is de moeder Chihuahua aanwezig?
 • Is het nest schoon?
 • Beginnen ze niet meteen over geld en hoef je niet contant af te rekenen?
 • Ziet de ruimte waarin de pups opgroeien er oke uit?
 • Wat zegt je gevoel?

Mocht je toch denken dat je te maken hebt met een broodfokker, denk dan niet een schattig hondje te kunnen helpen door er toch een te kopen. Op deze manier houden broodfokkers nooit op en jij zit met de gebakken peren!

Chihuahua puppy kopen
Chihuahua puppy

Wil je meer informatie over puppies? Dan verwijzen we je graag door naar ons blog Chihuahua pups.

Chihuahua herplaatser

Wil jij een Chihuahua adopteren van iemand die niet meer voor het hondje wil of kan zorgen, dan kun je kiezen voor een herplaats Chihuahua. Meestal zijn deze hondjes al naar een asiel gebracht. Vanuit daar wordt de Chihuahua onderzocht en wordt er een geschikt baasje gevonden.

Wij zijn groot voorstander van adoptie van herplaats Chihuahua’s, omdat die honden vaak dringend een nieuw baasje nodig hebben en het verdienen om een mooi nieuw leven te krijgen.

Omdat de opvoeding niet altijd even goed is geweest, moet je wel bewust zijn van het gedrag van een Chihuahua herplaatser. Het kan zijn dat de honden niet goed gesocialiseerd zijn als pup, waardoor zij niet met andere honden of mensen kunnen opschieten. Vraag eventueel ook aan het asiel of de herplaats Chihuahua met kinderen kan omgaan.