Chihuahua wassen

Soms wil je jouw Chihuahua even lekker wassen zodat de hond weer helemaal fris en fruitig is. Dit kan in de douche of in bad. Een hond wassen is het beste met speciale hondenshampoo. In dit blog geven we een aantal tips voor het wassen van een Chihuahua.

Wassen Chihuahua

Niet alle Chihuahua’s vinden het fijn om gewassen te worden. Probeer de hond zo goed mogelijk op zijn gemak te stellen. Het is belangrijk om er op te letten dat jouw Chihuahua niet uitglijdt in de douche of in het bad. Tevens moet de temperatuur van het water niet te koud of te warm zijn.

Chihuahua hondenshampoo

Hondenshampoos zijn afgestemd op de huid van de hond. Je kunt de Chihuahua het beste eerst nat maken en daarna insoppen met shampoo. Het is belangrijk dat je goed nagaat welk product het beste bij jouw Chihuahua past. Net als bij mensen, hebben ook honden verschillende huidsoorten. Jouw hond kan de volgende huidtype hebben:

  • Chihuahua met een droge huid
  • Chihuahua met een schilferige huid
  • Chihuahua met een gevoelige huid
  • Chihuahua met een vette huid

Bekijk welke shampoo bij jouw Chihuahua past of probeer het uit. Indien de hond geen irritatie krijgt of verandering van de huid, dan is er niets aan de hand. Dit betekent niet dat je mensenshampoo bij een hond kan gebruiken. Dit wordt sterk afgeraden omdat een hondenhuid een andere pH waarde heeft dan een mens. Ook het wassen met Zwitsal raden wij af bij jouw Chihuahua.

Door het gebruik van een hondenshampoo komt de vacht van jouw hond er nog glanzender en mooier uit te zien. Daarnaast ruikt de hond heerlijk!

Prijs shampoo voor Chihuahua’s

Shampoo voor een Chihuahua lijkt duur, maar je gebruikt maar een klein beetje per keer. Vaak kun je ruim een jaar met hondenshampoo doen.

Waar koop ik hondenshampoo?

Bekijk hier het aanbod hondenshampoo. Hieronder laten we een aantal hondenshampoos zien die je speciaal voor jouw hond kunt kopen. Deze shampoos worden goed beoordeeld door andere hondeneigenaren.

Chihuahua wassen met hondenshampoo
Chihuahua wassen

Chihuahua hondenbadjas

Omdat Chihuahua’s het snel koud krijgen, kun je de hond het beste zo snel mogelijk afdrogen na het wassen. Na het wassen kun je de Chihuahua een speciale hondenbadjas om doen om lekker warm te blijven. Op Bol kun je diverse badjassen voor kleine honden vinden.