Chihuahua opvoeden

Heb jij een Chihuahua of ben je van plan er één of meer aan te schaffen, dan is het goed om alvast wat informatie te lezen over de opvoeding van een pup.

Zindelijk maken Chihuahua pup

Een van de eerste dingen die je moet doen bij de opvoeding van een pup is het zindelijk maken. Puppies plassen de eerste weken of maanden nog veel in huis. Dit wil je zo snel mogelijk afleren. Dit kun je doen door middel van een bench en het belonen van plassen tijdens het uitlaten. In ons blog over een Chihuahua bench vertellen we alles wat je moet weten over het gebruik hiervan.

Chihuahua pup opvoeden
Chihuahua pup

Puppytraining Chihuahua

Begin zo vroeg mogelijk met het trainen van jouw puppy. Dit kun je zelf doen, maar beter is misschien om te beginnen met een puppytraining. Hier kunnen Chihuahua pups goed socialiseren met andere soorten honden en leren zij belangrijke commando’s. Daarnaast leer jij ook hoe je een hond kunt opvoeden. Vervolgens kun je thuis de oefeningen blijven herhalen.

Chihuahua socialiseren met andere honden
Chihuahua socialiseren

Koop je eerste Chihuahua accessoires. Hieronder een aantal leuke producten.

Socialiseren Chihuahua

Ook belangrijk bij de opvoeding is het socialiseren van een pup. Pups moeten socialiseren met andere honden, mensen en diverse omgevingen. Op deze manier worden de kleine hondjes klaargestoomd voor de grote wereld en zullen ze nergens van op of om kijken. Het zou fijn zijn als jouw Chihuahua pup goed overweg kan met andere honden. Ook als je een keer een oppas nodig hebt, dan is het handig dat je hond gewend is aan andere mensen.

In ons blog over Chihuahua puppy’s vertellen wij meer over het socialiseren van een pup.

Chihuahua verzorgen

Naast het zindelijk maken van een pup, het trainen van een Chihuahua en het socialiseren van de hond moet je de hond vanaf het begin af aan goed verzorgen door op een aantal dingen te letten.

  • Was de hond af en toe met speciale hondenshampoo
  • Borstel de vacht regelmatig
  • Knip de nagels bij als deze te lang worden
  • Geef de juiste voeding
  • Reinig het gebit met speciale hondentandpasta

In het blog Verzorging Chihuahua vertellen wij hier meer over.

Wil je alle informatie over de Chihuahua op één rij? Download dan het Chihuahua handboek!