Chihuahua spullen

Wil jij een Chihuahua kopen, dan heb je behoorlijk wat spullen nodig. Sommige spullen kun je eenmalig of heel af en toe aanschaffen en sommige spullen koop je regelmatig voor je Chihuahua.

Wat heb je allemaal nodig voor spullen bij het hebben van een Chihuahua? Denk aan een:

  • Drinkbak
  • Voerbak
  • Verzekering
  • Zomer koelmat
  • Autobench
  • Hondenmand
  • Bench
  • Kussen of lekker kleedje
  • Hondenriem
  • Halsband of hondentuig

Lees hieronder meer over de spullen die nodig zijn voor een Chihuahua.

Chihuahua spullen

Chihuahua spullen – Hondenmand

Bij de aanschaf van Chihuahuaspullen kun je kiezen voor een mand en/of een bench. Beide spullen hebben zo zijn voordelen. Meestal gebruik je een bench om een Chihuahua pup zindelijk te maken en geen meubels kapot te laten bijten. Maar sommige Chihuahuaeigenaren kiezen er voor om een bench het hele leven van de Chihuahua te gebruiken. Sommige Chihuahuaeigenaren willen naast de bench een lekkere Chihuahua hondenmand.

Chihuahua spullen – Bench

Een bench is niet zielig als je de bench op de juiste manier gebruikt. Het kan zelfs een fijne plek voor de Chihuahua worden. Schrijf zeker een hondenbench op het lijstje met spullen voor de Chihuahua. Lees meer over een bench in het blog Chihuahua zindelijk maken.

Een Chihuahua bench wordt meestal meerdere keren aangeschaft. Eerst een kleine voor de pup en later een grotere waar hij inpast als hij groot en sterk is geworden.

Chihuahua spullen – Autobench

Neem je de Chihuahua regelmatig mee in de auto, denk dan ook bij het kopen van spullen aan een autobench. Hierin kun je de Chihuahua veilig vervoeren, zonder dat hij alle kanten op beweegt.

Een Chihuahua autobench hoeft gelukkig maar een keer aangeschaft te worden.

Chihuahua spullen – Kussen of kleedje

Een lekker kussen of kleedje voor in de hondenmand of hondenbench mag natuurlijk niet ontbreken. In plaats van een mand kun je ook alleen een hondenkussen neerleggen. Kussens en kleedjes zijn spullen die eens in de zoveel tijd vervangen worden omdat het kan gaan stinken of omdat ze kapot zijn gekauwd.

Chihuahua spullen – Hondenvoer

Regelmatig moet je hondenvoer kopen voor je Chihuahua. Een fijn merk, wat speciaal voor Chihuahua’s is gemaakt is het voer van Royal Canin.

Chihuahua spullen – Speelgoed

Bij de Chihuahua spullen mag geen speelgoed ontbreken. Een lekker botje, een trektouw of balletje bijvoorbeeld.

Chihuahua spullen – Hondenriem

Een hondenriem mag niet ontbreken bij het kopen van spullen voor de Chihuahua. Koop een stevige riem die niet stukgaat bij trekken aan de riem.

Chihuahua spullen – Halsband of tuig

Schrijf op je lijstje met Chihuahua’spullen: een leuke, maar vooral praktische halsband of tuig om je Chihuahua te kunnen uitlaten.

Chihuahua spullen – Drinkbak en Voerbak

In elk huishouden waar een Chihuahua rondloopt staat een drinkbak en een voerbak. De keuze is reuze. In ieder geval spullen die niet mogen ontbreken. Bekijk eens het leuke aanbod van voerbakken en drinkbakken.

Chihuahua spullen – Verzekering

Erg handig is het aanschaffen van een verzekering voor jouw Chihuahua. Krijgt jouw hond een ongeluk of wordt hij ziek, dan kun je de kosten laten vergoeden. Hoe eerder je een verzekering afsluit hoe lager je premie is. Jonge honden lopen eenmaal minder risico’s dan oudere honden. Net als bij mensen.

Chihuahua spullen – Koelmat voor de zomer

Wordt het erg warm buiten, dan is een zomer koelmat voor je Chihuahua handig. Hierop kan de hond lekker afkoelen. Chihuahua’s kunnen in de zomer oververhit raken. Helemaal als zij niet doorhebben dat je wat minder wild moet spelen in die hitte. Schrijf daarom ook de Chihuahua koelmat op je lijstje met spullen.

Chihuahua spullen – Ontwormingsmiddelen

Chihuahua’s kunnen wormpjes krijgen met nare gevolgen. Ontworm daarom je hond regelmatig. Lees op de verpakking hoeveel en hoevaak.

Chihuahua spullen – Anti-teken- en -vlooienmiddelen

Die vieze kriebelige beestjes, weg ermee! Zorg dat je Chihuahua druppels of tabletten krijgt tegen vlooien en teken.

Chihuahua handboek

Wil je alles te weten komen over het opvoeden en verzorgen van een Chihuahua? Dan kun je het Chihuahua e-book downloaden.