Chihuahua kosten

Wat kost een Chihuahua pup? Als je een Chihuahua koopt, dan heb je naast de prijs van de Chihuahua ook maandelijkse kosten. Allereerst beginnen we met de prijs van een Chihuahua.

Prijs van een Chihuahua

De prijs van een echte ras Chihuahua pup ligt meestal tussen de € 1000,- en € 1.500. Sommige fokkers zijn erg goed aangeschreven en kunnen iets meer vragen dan de ander. Bijvoorbeeld wanneer zij Chihuahua’s hebben die aan Chihuahua wedstrijden mee doen en veel prijzen winnen.

Wanneer je een Chihuahua kruising koopt, dan ben je een prijs tussen de € 300 en € 600 kwijt. Dit geldt ook ongeveer voor een herplaatser Chihuahua uit het asiel of gezin.

Wat kost een Chihuahua?

Kosten Chihuahua
Kosten Chihuahua

Wat kost een Chihuahua nou eigenlijk? Want naast de prijs die je betaalt voor een Chihuahua heb je te maken met variabele Chihuahua kosten. Denk aan inentingen, voer, benodigdheden, accessoires, een verzekering en dierenarts bezoekjes. Gemiddeld kun je per maand wel € 100 kwijt zijn aan Chihuahua kosten. Hieronder bespreken we een aantal kosten van een Chihuahua.

Kosten Chihuahua inentingen

Wanneer je een puppy Chihuahua koopt, dan heeft de hond als het goed is een 6-weken inenting gehad bij de fokker. Dat zit vaak bij de prijs van een Chihuahua inbegrepen en is een must have. Hierna dien je de hond zelf in te enten bij de dierenarts. De inentingen die een hond moet krijgen zijn de:

  • 6 weken inenting
  • 8/9 weken inenting
  • 12/13 weken inenting
  • Jaar inenting

Aan deze inentingen voor je Chihuahua zitten kosten verbonden.

Aan een reisje naar het buitenland met je Chihuahua zitten soms ook kosten verbonden. De vaccinaties Rabiës en Kennelhoest kunnen noodzakelijk zijn. Anders kun je de grens niet legaal over.

Een andere kostenpost bij je Chihuahua is dat je hond regelmatig ontwormd moet worden. Dit gaat door middel van een pilletje toedienen. En denk natuurlijk aan het regelmatig moeten voorkomen van vlooien en teken bij je Chihuahua.

Kosten Chihuahua ontwormen

Ontwormen wordt om de twee weken bij de Chihuahua fokker gedaan. Hierna moet je het ontwormen van je Chihuahua zelf steeds doen.

Een pup van 8 weken tot 6 maanden moet 1x per maand ontwormd worden. En een hond vanaf 6 maanden moet 4 keer per jaar ontwormd worden.

Raadpleeg je dierenarts voor de juiste toediening of lees aandachtig de bijsluiter van de Chihuahua ontwormingstabletten.

Kosten voeding voor je Chihuahua

De meeste kosten van een Chihuahua zitten uiteindelijk in het voer. Een Chihuahua heeft elke dag brokken of natvoer nodig. Zo’n drie keer per dag. Voor een pup verdeel je het eten meestal over vier maaltijden. Ook lusten de hondjes wel af en toe een koekje. Er worden verschillende Chihuahua voedingen aangeboden tegen verschillende prijzen.

We vertellen meer over Chihuahua voer in dit blog.

Chihuahua voer
Hondenvoer Chihuahua

Kosten benodigdheden Chihuahua

Naast de prijs van een Chihuahua schaf je vaak best veel benodigdheden aan. Denk aan een voerbak, drinkbak, mand, bench, riem en halsband. Om de Chihuahua te wassen heb je speciale hondenshampoo nodig. En wil je dat je hondje makkelijk bij je op de bank kan springen, dan kun je een Chihuahua hondentrapje aanschaffen.

Kosten accessoires Chihuahua

Accessoires voor Chihuahua’s zijn minder noodzakelijk, maar kunnen wel leuk zijn. Ook dit zijn kosten die je maakt naast de prijs die je hebt betaalt voor je Chihuahua. Je ziet vooral kleine honden zoals Chihuahua’s truitjes of jasjes dragen. Dit komt mede doordat zij het snel koud kunnen hebben, maar ook omdat baasjes de kleding zo leuk vinden.

Een halsband is aan de ene kant iets wat je nodig hebt tijdens het uitlaten, maar het kan ook een beetje als accessoires gezien worden. Je wilt misschien meerdere halsbandjes kopen voor de leuk. Bijvoorbeeld als je wil afwisselen van kleur, patroon of materiaal.

Chihuahua accessoires
Chihuahua accessoires

Kosten verzekering Chihuahua

Wanneer je een Chihuahua aanschaft kun je een hondenverzekering afsluiten. Ook dit zijn maandelijkse kosten voor je Chihuahua. Als de hond iets heeft doorgeslikt, waardoor hij of zij ziek wordt of zelfs geopereerd moet worden, kun je de kosten van de dierenarts vergoed krijgen. Dit geldt ook als een Chihuahua is aangevallen door een andere hond en schade heeft opgelopen. Het liefst verhaal je dat geld op het andere baasje, maar als dat niet mogelijk is, dan is het fijn als je zelf een verzekering hebt. De prijs die je betaalt voor een Chihuahua verzekeren verschilt per aanbieder. Lees meer over een Chihuahua hondenverzekering.