Chihuahua kosten

Wat kost een Chihuahua pup? Als je een Chihuahua koopt, dan heb je naast de aanschaf van de hond ook maandelijkse kosten. Allereerst beginnen we met de prijs van een Chihuahua.

Prijs van een Chihuahua

De prijs van een echte ras Chihuahua pup ligt meestal tussen de € 1000,- en € 1.500. Sommige fokkers zijn erg goed aangeschreven en kunnen iets meer vragen dan de ander. Bijvoorbeeld wanneer zij Chihuahua’s hebben die aan Chihuahua wedstrijden mee doen en veel prijzen winnen.

Wanneer je een Chihuahua kruising koopt, dan ben je tussen de € 300 en € 600 kwijt. Dit geldt ook ongeveer voor een herplaatser Chihuahua.

Kosten Chihuahua
Kosten Chihuahua

Kosten Chihuahua

Naast de aanschaf van een Chihuahua heb je te maken met kosten. Denk aan inentingen, voer, benodigdheden, accessoires, verzekeringen en dierenarts bezoekjes. Gemiddeld kun je per maand wel € 100 kwijt zijn.

Inentingen Chihuahua

Wanneer je een puppy Chihuahua koopt, dan heeft de hond als het goed is een zes weken inenting gehad bij de fokker. Hierna dien je de hond zelf in te enten. De inentingen die een hond moet krijgen zijn de:

  • 6 weken inenting
  • 8/9 weken inenting
  • 12/13 weken inenting
  • Jaar inenting

Wanneer je naar het buitenland gaat met de hond zijn vaak de Rabiës en Kennelhoest vaccinaties noodzakelijk.

Ook moet de hond regelmatig ontwormt worden. Dit gaat door middel van een pilletje.

Ontwormen van een Chihuahua

Ontwormen wordt om de twee weken bij de Chihuahua fokker gedaan. Hierna moet je het zelf doen.

Een pup van 8 weken tot 6 maanden moet 1x per maand ontwormd worden. En een hond vanaf 6 maanden moet 4 keer per jaar ontwormd worden.

Raadpleeg je dierenarts voor de juiste toediening.

Voeding Chihuahua

Een Chihuahua heeft elke dag voer nodig. Zo’n drie keer per dag. Voor een pup verdeel je het eten meestal over vier maaltijden. Ook lusten de hondjes wel af en toe een koekje.

We vertellen meer over Chihuahua voer in dit blog.

Chihuahua voer
Hondenvoer Chihuahua

Benodigdheden Chihuahua

Voor een hond zijn er best wat benodigdheden. Denk aan een voerbak, drinkbak, mand, bench, riem en halsband. Om de Chihuahua te wassen heb je speciale hondenshampoo nodig. En wil je dat je hondje makkelijk bij je op de bank kan springen, dan kun je een Chihuahua hondentrapje aanschaffen.

Accessoires Chihuahua

Accessoires voor Chihuahua’s zijn minder noodzakelijk, maar kunnen wel leuk zijn. Je ziet dat vooral de kleine honden zoals Chihuahua’s truitjes of jasjes dragen. Dit komt mede doordat zij het snel koud kunnen hebben.

Een halsband is aan de ene kant iets wat je nodig hebt tijdens het uitlaten, maar het kan ook een beetje als accessoires gezien worden. Je wilt misschien meerdere halsbandjes kopen voor de leuk. Bijvoorbeeld als je wil afwisselen van kleur, patroon of materiaal.

Chihuahua accessoires
Chihuahua accessoires

Verzekering Chihuahua

Wanneer je een Chihuahua aanschaft kun je een hondenverzekering afsluiten. Als de hond iets heeft doorgeslikt, waardoor hij of zij ziek wordt of zelfs geopereerd moet worden, kun je de kosten van de dierenarts vergoed krijgen. Dit geldt ook als een Chihuahua is aangevallen door een andere hond en schade heeft opgelopen. Het liefst verhaal je dat geld op het andere baasje, maar als dat niet mogelijk is, dan is het fijn als je zelf een verzekering hebt.