Chihuahua speelgoed

Het is belangrijk om voldoende speelgoed voor je Chihuahua te hebben. Als jij even geen tijd hebt om aandacht te geven, kan de Chihuauha zelf met speelgoed spelen. Je wilt natuurlijk dat je hond zich zo min mogelijk verveelt. Er is ontzettend veel keuze in speelgoed. Lees hieronder welke soorten hondenspeelgoed er bestaat en uit welk materiaal je kunt kiezen voor jouw Chihuahua.

Chihuahua met hondenknuffeltje
Knuffels voor je Chihuahua

Soorten speelgoed Chihuahua

De keuze is reuze wat betreft Chihauhua speelgoed. Je kunt voor je Chihuahua een knuffeltje kopen, maar ook een bal om mee te gooien of een hondenkauwbot. Ook bestaan er trektouwen voor kleine honden, ofwel Chihuahua’s, frisbees en intelligentiespellen.

Denk bij het kopen van speelgoed voor jouw Chihuahua aan het formaat. Het speelgoed moet natuurlijk niet te groot en te zwaart zijn voor jouw Chihuahua.

Chihuahua speelgoedknuffels

Allereerst zijn er enorm veel schattige speelgoedknuffeltjes te koop voor Chihuahua’s. Meestal in de vorm van een dier. Denk aan een aapje, een egel, een eend of een beertje. Je kunt kiezen uit knuffels met een geluidje erin of een gewoon knuffeltje. De geluidjes in knuffels klinken als hoge pieptoontjes. Chihuahua’s reageren erg enthousiast op deze hoge geluiden in speelgoed.

Chihuahua speelgoed hondenbal

Ook leuk zijn hondenballetjes waar de Chihuahua achteraan kan rennen leuk om te kopen als speelgoed. Je hebt ze met en zonder geluid. Er bestaan zelfs balletjes waar je een koekje in kunt doen. Aan de Chihuahua dan de uitdaging om het koekje eruit te krijgen. Een leuke bezigheidstherapie!

Chihuahua hondenkauwspeelgoed

Vooral hondenkauwspeelgoed is er in overvloed. Naast een eetbaar botje kun je jouw Chihuahua ook op iets anders laten kauwen. Tegenwoordig bestaan er botjes van kunststof. Dit hondenspeelgoed kan je Chihuahua haast niet kapot krijgen en je doet er veel langer mee. Daarnaast het het gelijk een vegetarisch botje voor jouw Chihuahua.

Ook populair zijn de hondenspeeltjes van Kong. Hier kan jouw Chihuahua heerlijk mee spelen en de kwaliteit is erg goed.

Bekijk ook eens trektouwen voor Chihuahua’s.

knuffelbeer Chihuahua
Speelgoed Chihuahua

Materiaal speelgoed

Speeltjes zijn er in allerlei materialen. Bijvoorbeeld rubber, zacht plastic, hard plastic, touw en wol. Let goed op dat de Chihuahua geen delen van de hondenspeeltjes opeet. Bij trektouwen kunnen er wel eens sliertjes los gaan die sommige honden doorslikken. Je Chihuahua zal het wel weer uitpoepen, maar goed is het natuurlijk niet. Belangrijk dus om je Chihuahua in de gaten te houden en een speeltje weg te gooien als hij versleten is.

Chihuahua met speeltje
Chihuahua speeltje

Chihuahua speelgoed tip

Een tip die wij mee willen geven omtrent Chihuahua speelgoed is dat je er voor kan zorgen dat je veel verschillende speeltjes hebt. Je hoeft niet alles tegelijk aan de Chihuahua te geven, maar wissel eens af. Zo blijft elk speeltje leuk.

Veel speelplezier met jouw Chihuahua!

Blogs over andere benodigdheden: