Chihuahua speelgoed

Het is belangrijk om voldoende speelgoed voor je Chihuahua te hebben. Als jij even geen tijd hebt om aandacht te geven, kan de hond zelf spelen. Je wilt natuurlijk dat je hond zich zo min mogelijk verveelt. Er is ontzettend veel keuze in speelgoed.

Chihuahua met hondenknuffeltje
Chihuahua met hondenknuffeltje

Chihuahua speeltjes

Allereerst zijn er enorm veel schattige knuffeltjes te koop. Meestal in de vorm van een dier. Denk aan een aapje, een egel, een eend of een beertje. Je kunt kiezen uit knuffels met een geluidje erin of een gewoon knuffeltje. De geluidjes in knuffels klinken als hoge pieptoontjes. Honden reageren erg enthousiast op deze hoge geluiden.

Ook leuk zijn balletjes waar de Chihuahua achteraan kan rennen. Je hebt ze met en zonder geluid. Er bestaan zelfs balletjes waar je een koekje in kunt doen. Aan de hond dan de uitdaging om het koekje eruit te krijgen. Een leuke bezigheidstherapie!

knuffelbeer Chihuahua
Speelgoed Chihuahua

Materiaal speelgoed

Verder heb je nog trektouwen, knaagbotjes (zowel van vlees als van plastic) en nog veel meer.

Speeltjes zijn er in allerlei materialen. Bijvoorbeeld rubber, zacht plastic, hard plastic, touw en wol. Let goed op dat de hond de speeltjes niet opeet. Bij trektouwen kunnen er wel eens sliertjes los gaan die sommige honden doorslikken. De hondjes zullen het wel weer uitpoepen, maar goed is het niet voor hun lijfje. Belangrijk dus om je hond in de gaten te houden en een speeltje weg te gooien als hij versleten is.

Chihuahua met speeltje
Chihuahua speeltje

Blogs over andere benodigdheden: