De Korthaar Chihuahua

De Korthaar Chihuahua ziet er heel anders uit dan de Langhaar Chihuahua. De vorm van het lichaam is misschien wel hetzelfde, maar de korte en lange haren geven allebei een totaal andere look. Lees meer over het karakter en het uiterlijk van een Kortharige Chihuahua.

Korthaar Chihuahua met truitje
Korthaar Chihuahua

Karakter Korthaar Chihuahua

De Korthaar Chihuahua is net als de Langhaar Chihuahua actief en heel dapper. Ze zeggen wel eens dat een Korthaar Chihuahua net iets pittiger is.

Al is de Chihuahua nog zo klein, ze dienen als een goede waakhond. Ze houden hun omgeving goed in de gaten. Wanneer een Chihuahua iets niet vertrouwt, dan zal hij of zij gaan grommen of blaffen. De vraag is alleen of bijvoorbeeld een inbreker er van opkijkt als er zo’n klein hondje voor hem staat. Jij bent in ieder geval wel wakker geworden, haha!

Een andere eigenschap van het karakter van Chihuahua’s is dat ze erg gevoelig zijn. Bij een nare sfeer in huis zullen ze dat merken. Schreeuw nooit tegen een Chihuahua. Dat is natuurlijk sowieso geen goede manier om een hond te laten luisteren, maar een Chihuahua schrikt daar exta hard van.

Uiterlijk Korthaar Chihuahua

De Korthaar Chihuahua heeft een glanzende en zachte vacht en komt voor in diverse kleuren. Ook kan de Chihuahua meerdere kleuren hebben. De meestvoorkomende kleuren zijn wit, grijs, bruin, zwart en crème. Binnen die kleuren zijn er ook weer verschillen. Bijvoorbeeld kastanjebruin of chocoladebruin.

Het zal je misschien verbazen maar een kortharige Chihuahua verliest meer haren dan een Langhaar Chihuahua. Om veel korte haartjes in huis te voorkomen is het verstandig om de hond regelmatig te borstelen.

Het gewicht van een Chihuahua varieert tussen de 1,5 en 3,5 kilo. Een flink verschil dus. De schofthoogte ligt tussen de 15 en 23 centimeter. De schofthoogte, ook wel de schouderhoogte genoemd, is de hoogte die de hond heeft ter hoogte van de schouders als hij/zij volledig rechtop staat.

Chihuahua op kussen
Chihuahua op kussen

Op deze website geven we ook informatie over de verzorging en opvoeding van een Chihuahua. Wil je een Chihuahua kopen? Let dan goed op dat je een betrouwbare Chihuahua fokker vindt.

Meer informatie over Chihuahua pups? Lees ons blog over Chihuahua puppy’s.