Chihuahua hondenmanden

Het belangrijkste accessoires voor de Chihuahua is een hondenmand. Een plekje waar de hond lekker kan liggen en uitrusten. Waar vind je de beste mand voor een Chihuahua? Er bestaan veel verschillende soorten Chihuahua hondenmanden. We leggen je graag uit waar je op kunt letten bij de aanschaf van een mandje en welke types er te koop zijn.

Waar moet je op letten bij een Chihuahua hondenmand?

Een Chihuahua is niet groot, dus je kunt een klein hondenmandje aanschaffen. Voordelig voor jou, want hoe kleiner een mand, hoe goedkoper de mand vaak is. Afhankelijk van de houding die jouw Chihuahua aanneemt tijdens het slapen, kun je de grootte van het mandje bepalen. Sommige honden liggen helemaal languit te slapen, waardoor zij twee keer zo groot worden. Andere honden liggen als een klein drolletje opgerold.

Chihuahua manden
Chihuahua hondenmand

Materialen Chihuahua hondenmandjes

Het mooiste is als een mand bij jouw interieur past. Je kunt kiezen tussen diverse kleuren en materialen. Van de volgende materialen worden Chihuahua manden gemaakt:

  • Polyester (soms inclusief Memory Foam) hondenmand
  • Rieten hondenmand
  • Leren hondenmand
  • Plastic hondenmand
  • Katoenen hondenmand
  • Of een combinatie van stoffen

Bol.com heeft erg mooie hondenmanden. Een paar die wij erg leuk vinden en goede recensies hebben zijn de onderstaande:

Keuze Chihuahua manden

Bij jonge Chihuahua’s die nog in huis plassen is het handig om een waterafstotende mand aan te schaffen. Een leren mand is meestal ook goed afneembaar. Er bestaan ook manden van hard plastic, maar die zijn meestal niet zo mooi als een polyester, katoenen, leren of rieten mand. Die zijn meer geschikt voor bijvoorbeeld op de camping met een kleedje erin. Al is een plastic mand wel praktisch. Makkelijk af te nemen en moeilijk om stuk te maken. Het kleedje dat je erin legt, kun je dan na loop van tijd vervangen of regelmatig wassen.

Wat veel hondeneigenaren doen is een goedkoper mandje kopen als de hond nog een pup is. Naar mate de pup volwassener wordt vervangen zij de mand voor een duurdere mand die na de zindelijkheid nog lang mee kan gaan. Naast het vies worden van de mand door plasjes, kan de pup ook de mand kapot bijten. Zonde als je dan een dure Chihuahua mand hebt aangeschaft.

Prijs Chihuahua mand

Hoeveel kost een Chihuahua hondenmand? Dat hangt af van het materiaal en de grootte. Je kunt manden kopen van 20 euro, maar ook van 60 euro. En als je echt goed gaat zoeken, zul je nog veel duurdere Chihuahua manden tegenkomen.

Wat is de beste mand voor een Chihuahua?

Om de beste hondenmand uit te kiezen voor een Chihuahua kun je het beste kijken naar de recensies over de mand op Bol.com. Heeft de mand goede recensies, dan kun je er van uitgaan dat de prijs-kwaliteit goed is. Handig is ook om te lezen wat andere hondenbaasjes precies over de mand hebben geschreven.

Bekijk ook eens blogs over andere benodigdheden: